facebook

Федеральна рада Німеччини оприлюднила рішення про зміну правил перебування на території країни громадян України. Згідно з ним, 1 вересня для біженців стартує облік часу перебування у країні. Враховуватимуться всі дні перебування, починаючи з 24 лютого.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на документ від влади ФРН.

За нововведенням, українці, які перебувають у Німеччині понад 90 днів, мають отримати статус тимчасового захисту або залишити країну на наступні 90 днів.

При цьому українці, які прибудуть на територію Німеччини після 1 вересня 2022 року, також матимуть змогу легально перебувати в країні протягом 90 днів без необхідності подавати заяву на реєстрацію статусу тимчасового захисту.

Реєстрацію для громадян України буде відкрито протягом усього часу війни.

“Якщо у вас є українське громадянство, перетин кордону на федеральну територію має бути спрощений і повинен бути без бюрократії. Для цього потрібно бути зареєстрованим відразу після в’їзду до Німеччини, наприклад, при подачі заявки на посвідку на проживання в імміграційних органах. Таким чином, перебування у Німеччині має бути можливим для всіх постраждалих протягом 90 днів без посвідки на проживання”, – йдеться у документі.

Джерело.