facebook

Окупанти намагаються збільшити свої сили на Херсонщині. Ще минулої доби вони перекинули на Криворізький напрямок три батальйонно-тактичні групи. А сьогодні було зафіксовано накопичення ворожих військ біля Кривого Рогу.

Про це повідомив начальник військової адміністрації міста Олександр Вілкул в ефірі телемарафону.

“Ми бачимо певне накопичення, військові все відстежують, ми відстежуємо… Дуже багато ліній цієї оборони, наші війська дуже мотивовані, дуже високий бойовий дух, і ми готові до будь-якого розвитку подій”, – сказав він.

Вілкул зазначив, що патріотичний настрій присутній і серед місцевих жителів. Це допомагає протистояти ворогу.

“Якщо є якась кількість покидьків, то ними займаються спецслужби”, – сказав начальник Військової адміністрації міста.

Оптимістичну думку виразив і військовий експерт Олег Жданов. Він вважає, що ймовірність прориву українських укріплень окупантами близька до нуля.

Експерт упевнений в тому, що окупанти не підуть на штурм міст тому що переконалися, що не здатні захоплювати великі населені пункти ще під час боїв за Сєвєродонецьк.

“Якщо ми говоримо про Кривий Ріг, про правий берег Дніпра, то справа в тому, що, на мій погляд, російські війська на сьогоднішній день ні в якому разі не підуть на місто, не підуть штурмувати якесь місто в Україні. Вони все зрозуміли на Сєвєродонецьку. Вони зрозуміли, що втрати божевільні, що міста вони брати не можуть, тому якщо і буде спроба наступу, то вона, на мій погляд, може бути або в бік Вознесенска, або в гіршому випадку в бік Нікополя, але прорвати нашу оборону – величезна проблема”, – зазначив експерт.

У той же час варто відзначити, що сил росіян на правому березі Дніпра мало для того, щоб створити загрозу рівня початку війни.

Жданов додав, що окупанти рф можуть піти у великий наступ вже протягом наступних днів.

Джерело.