facebook

Зараз країні-агресору потрібно, щоб ми пішли на всі умови заради перемир’я. А Україні – перемога на полі бою для формування переговорної позиції.

Про це повідомив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов на своєму Youtube-каналі.

Він вважає, що ЗСУ, імовірно, доведеться почекати з контрнаступом через малі обсяги поставок Заходом зброї.

“Питання з контрнаступом трохи відкладається. Але питання оборонної операції – ні, ми в змозі її провести”, – сказав Жданов.

Зазначимо, що найближчим часом Україні міжнародні партнери передадуть Україні суттєву військову допомогу. Нам відомо, що:

  • Міністерство оборони Японії анонсувало черговий пакет допомоги Україні, який міститиме десятки розвідувальних безпілотників та фургонів для перевезення особового складу та продовольства. Нову військову допомогу буде скеровано в середині серпня.
  • Північна Македонія передала Україні чотири штурмові літаки Су-25, які отримала від Києва під час конфлікту у 2001 році.
  • Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що його країна формує новий пакет допомоги для України, який передбачає додаткову зброю, боєприпаси та навчання українських військових.
  • США виділять пакет військової допомоги Україні на суму до 175 мільйонів доларів. За повідомленням Білого дому відповідний указ підписав президент США Джо Байден. Виділені кошти підуть на озброєння для ЗСУ та навчання українських військових. І 1 серпня до України вже прибули додаткові чотири реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Джерело.