facebook

Третя Світова війна стала ближче? Тайвань розгорнув системи ППО в міжнародному аеропорту

Як відомо, на Тайвань вилетіла речник Палати представників Ненсі Пелосі.

Ситуація між Китаєм та Кореєю стає більш напруженою, а останнім часом на офіційному акаунті 80-ї армії Народно-визвольної армії Китаю з’явилась заява, у якій закликали готуватися до війни.

Всі ці події відбулися на тлі офіційного турне делегації Конгресу США на чолі з Ненсі Пелосі країнами Азії. Очікуються візити до Японії, Південної Кореї, Малайзії та Сингапуру. Візит на Тайвань. Ненсі збирається відвідати Тайвань після 1 серпня.

Пізніше, як стало відомо з ізраїльських ЗМІ, Тайвань 30 липня розгорнув системи ППО в міжнародному аеропорту Таоюань, цивільному об’єкті. За непідтвердженими даними, Китай закрив Тайванську протоку, де, як повідомлялося раніше, мають відбутися військові навчання із застосуванням реальних боєприпасів.

Гострота моменту полягає в тому, що сьогодні урядовий борт США вилетів, ймовірно, на Тайвань. На борту літака Ненсі Пелосі – речник Палати представників. Пентагон перекинув атомний авіаносець USS Ronald Reagan, озброєний 90 літаками та гелікоптерами в Південно-Китайське море в рамках операції 7-го флоту з прикриття візиту на Тайвань Ненсі Пелосі.

За польотом Ненсі в мережі стежить весь світ, відповідно до даних сервісу польоті flightradar відомо, що літак, на якому речниця, пішов на посадку на Гаваях. Це дозаправлення або тимчасова зупинка, поки невідомо.

Джерело.