facebook

Міністр закордонних справ росії сєргєй лавров має “щільний графік” і зможе провести домовлену зустріч з держсекретарем США Ентоні Блінкеном тоді, “коли буде вільний час”. Хоча він і намагається відтягнути розмову, але його очікує “жорсткий меседж” про неприпустимість анексії нових територій України, а також про наслідки цього для росії.

Про це повідомив речник Держдепартаменту США Нед Прайс на брифінгу у Вашингтоні.

“Держсекретар хотів передати дуже жорсткий меседж про нашу стурбованість тим, що росія може спробувати анексувати силою частини суверенної української території. Ми чули дуже тривожні заяви, зокрема в деяких випадках від самого міністра закордонних справ лаврова”, – передав він.

У цьому контексті у США нагадали, заяву міністра закордонних справ лаврова буквально днями, що “географічні цілі росії виходять далеко за межі Донбасу та потенційно включають інші регіони”.

“Ми визнали розсудливим, щоб міністр закордонних справ лавров почув безпосередньо від держсекретаря повідомлення про те, що анексія силою буде грубим порушенням Статуту ООН, міжнародного права і змусить заплатити серйозну ціну та спричинить наслідки від більшої частини світу”, – сказав Прайс.

Джерело.