facebook

Сьогодні рано-вранці Білорусь “привітала” Україну з Днем української державності. За годину з аеродрому в Зябровці, що під Гомелем, по території України було випущено близько 25 ракет.

Сьогодні, 28 липня 2022 року, українці вперше відзначають День Державності. Ця пам’ятна дата покликана звернути увагу суспільства на традиції українського державотворення, які мають понад тисячолітню історію. І не випадково президент України Володимир Зеленський обрав саме цей день – у річницю Хрещення Київської Русі, бо саме князь Київський Володимир завжди мав і має значну повагу серед усіх церков та конфесій у будь-якій країні світу. А ще Володимир був канонізований як православною, так і католицькою церквами.

Оригінально зі святом “привітали” українців російські окупанти. Так, вранці було завдано ракетного удару по північних областях України.

Зазначається, що з 5:20 до 6:30 години 28 липня 2022 року з білоруських джерел надходила інформації про запуск понад 20 ракет з території Білорусі. У підсумку росіяни випустили близько 25 ракет з аеродрому в Зябровці, що під Гомелем.

Вибухи пролунали на Київщині у Вишгородському районі та на Чернігівщині.

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов опублікував фото наслідків “прильотів”.

Щодо Чернігівщини, то згідно даних ОК “Північ”, ракети влучили в лісовий масив.

Беларускі Гаюн опублікував фотографії, на які потрапили запуски ракет з аеродрому Зябровки. Відомо, що на аеродромі в Гомельській області досі перебувають до 10 одиниць ЗРК С-300/400 і, ймовірно, щонайменше 2 оперативно-тактичні ракетні комплекси “Іскандер”.

Всього ж росіяни, як видно з фото, перебувають у 4-х із 6-ти областях Білорусі, а не лише у Зябрівці.

Джерело.