facebook

Що зроблять із порушниками комендантської години: у МВС вигадали покарання

У Міністерстві внутрішніх справ України пропонують не тільки запровадити штрафи для порушників комендантської години, а й брати їх “на олівець”, щоб у разі потреби ними зацікавилися центри комплектування ЗСУ.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в інтер’ю “Телеграфу”.

За його словами, поліція тісно співпрацює з центрами комплектування ЗСУ (військкоматами).

“Порушників комендантської години ми беремо “на олівець”. Це не означає, що їх буде призвано до лав ЗСУ вже завтра. Але коли постане питання про це, то саме на таку категорію людей військові комісари подивляться в першу чергу”, – зазначив Єнін.

Євген Єнін переконаний, що кожний громадянин України зобов’язаний захищати свою Батьківщину, тому не бачить проблем у врученні повісток на блокпостах чи на вулицях.

“Треба визначитись: ми хочемо якнайшвидше отримати наші території звільненими чи ми будемо покладатись винятково на добровольців? Багато моїх друзів, знайомих воюють на фронті. Деякі з них загинули, дехто отримав поранення. До того ж значна частина цих людей могла б уникнути війни, оскільки вони не були в першій черзі мобілізації. А дехто активно проводить час на пляжах чи вечірках. Це все несправедливо”, – сказав заступник міністра внутрішніх справ

Джерело.