facebook

Військовий експерт запропонував надійний спосіб знищення Кримського мосту, який є стратегічно важливим для ворога, лише одним ударом.

Так, за словами експерта, ідеальним варіантом знищення Кримського мосту був би удар під час проходження ним поїзда з боєприпасами.

“Найідеальніший варіант потрапити до складу з боєприпасами і тим самим за рахунок детонації боєприпасів одним пострілом зруйнувати Кримський міст. Єдина проблема – всі військові ешелони йдуть поза графіком, поза розкладом. Вони мають пріоритетність руху залізницею, їх пропускають насамперед. Сьогодні вгадати, коли йде ешелон, дуже важко. Але якщо таке вдасться – це буде ідеальний варіант”, – наголосив експерт.

І справді, цей варіант був би найефективнішим і маловитратним. Адже за попередніми підрахунками, щоб пошкодити прольоти мосту, не кажучи вже про те, щоб їх обрушити, знадобляться тисячі фунтів вибухівки. Це більше вогневої потужності, ніж можуть дати кілька вертольотів Мі-24 та винищувачів Су-27 з ракетами та некерованими бомбами або безпілотників Bayraktar ТБ2 з ракетами малої дальності.

Жданов також наголошує, що Кримський міст – територія України, незаконно анексована Російською Федерацією, та українські територіальні води.

Міст упирається в наш берег від нашого берега 12 морських миль – це майже 20 кілометрів – це наша територія. Це наші територіальні води. весь світ”, – підсумував експерт.

Зазначимо, що Київ неодноразово заявляв про намір знищити Кримський міст, однак у міноборони України визнають, що будова дуже охороняється.

Джерело.