facebook

В Україні вже з 24 липня набудуть чинності нові правила отримання посвідчення водія. Щоб отримати документ, водіям потрібно буде зробити п’ять кроків – від теоретичної підготовки в автошколі до практичного іспиту в сервісному центрі МВС. При цьому теоретичне та практичне навчання, а також іспити за їхніми підсумками буде повністю розділено.

Як інформує “Obozrevatel”, нові вимоги роз’яснили у Головному сервісному центрі МВС України. Щоб сісти за кермо, з 24 липня потрібно буде послідовно:

пройти теоретичну підготовку в автошколі;

скласти іспит із теорії у сервісному центрі МВС;

пройти практичну підготовку в автошколі;

зробити внутрішній практичний іспит у автошколі;

скласти практичний іспит у сервісному центрі МВС.

 

Водночас майбутній водій матиме право змінити автошколу після першого етапу навчання. Тобто підготуватись до теоретичного іспиту можна в одній автошколі, а до практичного – вже в іншій.

Також наголошується: свідоцтво про здачу теорії діятиме рік. Протягом цього часу можна буде звернутись до автошколи для практичної підготовки. Після складання внутрішнього практичного іспиту приходити на практичний іспит у МВС можна протягом двох років.

Усі, хто почав навчатися в автошколах до 24 липня, закінчуватимуть навчання і складатимуть іспити за старими правилами. У них буде єдиний іспит із теорії та практики в автошколі та ще один комплексний іспит – у сервісному центрі МВС

 

Джерело.