facebook

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив, що Білорусь допомагає Росії в агресії проти України.

Про це білоруський диктатор розповів в інтерв’ю провладному виданню Пул Первого.

Також він визнав, що російські військові зайшли на Україну з території Білорусі, які нібито в той час були на “військових навчаннях”.

“Для чого розгорнули на кордоні чотири дивізіони. Чому? Чому ви націлилися проти нас. І ми зараз бачимо, що по нас завдали б удару ті удари. Там було дві позиції, по-моєму, там була “Точка-У”, а це понад 120 км. Росіяни завдали ударів своїми ракетами, нібито “Іскандерами”, я не пам’ятаю, для того, щоб убезпечити свої підрозділи. І тоді вони ввели 20 тис. своїх солдатів з території Білорусі, які були на навчаннях. Це був Східний округ, навіть не Західний. Це були війькові з Іркутська та Далекого Сходу. Вони булти вимушені ввести їх туди (в Україну – ред.). Ось чому з нашої території”, – виправдався Лукашенко.

За словами Лукашенка Білорусь “ні технікою, ні живою силою не воює в Україні”. Він також визнав, що з білоруської території було завдано ударів по військових об’єктах України, але це було зроблено начебто “з превентивною метою”.

“Я підримую Росію в тому, що вас випередили. Якби військові РФ проморгали цей момент, вони були б вимушені зустріти масований удар з боку військ НАТО, не України. Зараз не Україна воює. Там воюють найманці. Так ви ще більші агресора, ніж я. Ви, НАТІвці, більші агресори, ніж білоруси”, – заявив Лукашенко.

https://youtu.be/vHZIdTeNSXI

Джерело.