facebook

Російське державне телебачення показало дикунський сюжет, в якому вихваляють покупку машини як “унікальну допомогу сім’ям загиблих”.

Пропагандистський сюжет на російському державному телебаченні про те, що за загибель сина, який воював в Україні, сім’я окупанта отримала гарний новий автомобіль, викликав жваву реакцію в соцмережах.

Британський журналіст Френсіс Скарр з ВВС, який займається моніторингом російських ЗМІ, звернув увагу на таке дикунство у своєму дописі у Twitter.

“Ви не змогли б такого вигадати. Вчора російське державне телебачення показало сюжет про несподівані “плюси” втрати сина в Україні. Ви можете купити Ладу з компенсацією від держави!” — написав він.

Пост також поширили в соцмережі Reddit. Багато хто прокоментував це з гірким сарказмом. Однак один користувач написав: “Ніщо матеріальне не замінить втрачену дитину. На жаль, я сам це знаю з власного досвіду”.

У пропагандистському репортажі на каналі “Росія 1” показано, як батьки убитого російського солдата на новій “Ладі” їдуть на кладовище, де похований їхній син.

У повідомленні йдеться про те, що батьки придбали автомобіль на гроші, отримані від держави після смерті сина. “На згадку про сина ми купили нову гарну машину”, — розповідає батько загиблого Олексія, який, начебто, все життя мріяв мати таку машину.

У репортажі йдеться, що покупка машини за так звані “гробові гроші” – це “унікальна допомога для сімей загиблих”.

“Перша дорога сім’ї з новою машиною – на кладовище”, – цинічно зауважили на телеканалі “Росія 1”.

Джерело.