facebook

Командувач військово-повітряних сил Великобританії Майк Вігстон заявив, що британські літаки і пілоти готові до війни з Росією, якщо її збройні сили загрожуватимуть Сполученому Королівству або союзникам.

Нещодавно під час виступу на Royal International Air Tattoo (RIAT) у Ферфорді, Глостершир, найбільшій у світі військовій авіавиставці, головний маршал авіації Британії Майк Вігстон зазначив, що війна в Україні показала, що кожна держава має подбати про те, щоб її військово -Повітряні сили були в будь-який момент готові брати участь у повітряних боях. Зараз він уже припускає, що це може статися навіть найближчими днями, адже Москва з кожним днем ​​стає все більш агресивною.

Так, в ефірі Sky News командувач Королівськими військово-повітряними силами Великобританії Майк Вігстон заявив, що британські військові літаки та пілоти готові до війни з Росією, якщо вона становитиме загрозу Лондону або його союзникам.

“Для мене немає сумніву, що Росія – це найнагальніша загроза британській та європейській безпеці. Просто погляньте на її дії не лише в Україні, а й у Грузії до того…”, – наголосив Вігстон.

Не сумніваюся, що ми тренуємось, щоб бути готовими саме до цієї чіткої та безпосередньої загрози. Ми, звичайно ж, сподіваємося, що до цього не дійде і достатньо лише стримування, але якщо настане день, коли Росія здійснить агресію проти держави НАТО, ми будемо готові», – запевнив він.

Командувач британської авіації підкреслив, що Лондон разом із партнерами щодня працює і здійснює щоденну підготовку, яка дає їх силам “перевагу у ближньому бою”.

 

Джерело.