facebook

Жданов: перемир’я з Росією означатиме кінець для України

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що місяць перемир’я для вивезення зерна, якщо воно справді буде, це для України катастрофа, оскільки для Росії це стане преференцією щодо формування резервів.

Багатьом українцям давно сподобався військовий експерт Олег Жданов за точність його оцінок та прогнозів. Ще б пак, чоловік двадцять років віддав українській армії, працював у Головному оперативному управлінні Генштабу. Саме тому зараз полковник запасу Олег Жданов – частий гість на телебаченні як військовий експерт.

Так, в одному з останніх інтерв’ю Радіо НВ він розповів, чим загрожує зміцнення росіян на окупованих територіях, як Збройні сили України можуть перешкодити цьому і про партизанів, активність яких тільки зростатиме до початку контрнаступу.

По-перше, військовий експерт Олег Жданов щиро вважає, що перемир’я вигідне Росії, але аж ніяк не Україні.

За словами Жданова, Росія зараз відкрито демонструє, що хоче закінчити війну не на полі битви, а шляхом переговорів. Саме про це може свідчити цілеспрямований удар по Вінниці. Експерт стверджує, що це не була помилка, оскільки високоточні ракети Калібр не могли згорнути з курсу – вони прилетіли саме до тих координат, які були задані перед початком пуску.

Як правило, каже експерт, Росія так чинить або коли програє на фронті, вона не має військових переваг, або коли їй потрібно виторгувати якісь політичні преференції. Однак 14 липня співпало і те, й інше: і на фронті вони не мають успіхів, ми завдаємо розгрому, особливо з їхніх тилів, і переговори ведуться щодо вивезення зерна з України.

До речі, з приводу переговорів Олег Жданов збентежений. Справа в тому, що існує домовленість про спільний контроль завантаження суден, а це означає, що російські представники будуть в українських портах і вони зможуть побачити всю обстановку, яка відбувається в наших портових містах України.

Крім того, Жданов упевнений, що місяць перемир’я, якщо воно справді буде, це для України катастрофа.

“У період вивезення зерна Росія може запропонувати або вимагати припинення вогню. А вивозити 20 мільйонів тонн можна місяць — таке було припущення про термін. Якщо буде ухвалено рішення про тимчасове припинення вогню, для нас це стовідсоткова катастрофа та крок до програшу. Чому? Тому що? для Росії це стане преференцією щодо формування резервів. Вони, до речі, саме до середини серпня планують закінчити формування танкового корпусу в Нижегородській області, формування добровольчих батальйонів по всіх суб’єктах Федерації”, – заявив Олег Жданов.

Джерело.