facebook

14 липня, під час ефіру на радіо голова Тернопільської ОВА говорив про навчання в освітніх закладах Тернопільщини, і тема плавно перейшла до того, що днями Володимир Труш почав отримувати дзвінки мало не з погрозами.

“Є ситуація по одній громаді на Тернопільщині – є школа, хочуть вчитися офлайн та укриття недостатнє і запропонували перемістити дітей під час тривоги в укриття сусіднього приміщення. Та знову ж таки є десь така риторика – “А нехай держава нам зробить бомбосховища”. Держава воює, закуповує зброю, намагається виплатити усі соціальні гарантії, є громади і вони повинні на себе брати відповідальність. Але можу сказати, що відсотків 90 з тих навчальних закладів, що перевірили, можуть вчитися в офлайні. Є рекомендації військових, є заключення ДСНС, що діти можуть вчитися”,- говорить Володимир Труш.

Також очільник Тернопільської ОДА наголосив, що йому надходять погрози.

“Я точно не хочу відповідати за життя тих дітей, які там будуть навчатися. Мені достатньо того, що військовослужбовці, які йдуть з області, і так я маю дзвінків різних і чуть не погроз, що вбили мого сина, вбили мого такого там…Мені достатньо нехай ці діти живуть, для них потрібно створити усі умови, щоб вони повноцінно вчилися”,- наголосив Володимир Труш.

Джерело.