facebook

Білоруський прикордонник під обстрілами перейшов державний кордон, аби стати на захист України у війні, яку розв’язала Росія 24 лютого.

Чоловік днями перетнув адмінмежу незаконно. Його затримали українські прикордонники на Волині. Під час з’ясування усіх деталей, білорус розповів, що він є прикордонником у Білорусі, проходить службу в Брестській прикордонній групі.

Деталі про білоруського прикордонника-втікача в ефірі каналу “Рада” розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Білоруський прикордонник розповів: зважився на порушення, щоб приєднатися до України у війні проти держави-терористки Росії. З його слів, мав коло однодумців на Батьківщині. З одним із таких він тікав до України, але в прикордонні Білорусі їх виявили, а потім переслідували зі стрільбою. Кордон вдалося перетнути лише йому, а інший змушений був залишився на території країни.

За словами Андрія Демченка, наразі правоохоронці перевіряють слова затриманого. Тим часом у сусдній Білорусі, коментуючи втечу прикордонника, заявили про фейки.

Речник ДПСУ наголосив: після перевірки білоруського прикордонника можна буде більше детально говорити про особу затриманого та подальшу його долю.

 

Джерело.