facebook

ЗСУ переходить до третього етапу війни – контрнаступу. Цьому передує наказ Володимира Зеленського звільнити південні регіони України.

Про це повідомив військовий експерт Дмитро Снєгирьов в ефірі телемарафону.

“Намірами української сторони є нейтралізація плану так званої “спецоперації”, а це йдеться про створення сухопутного коридору з території анексованого Криму та території окупованого Донбасу і відповідно вирішення питання постачання української води в анексований Крим”, – пояснив він.

За словами експерта, контроль над Херсонщиною дасть українській стороні вирішити ці два ключові питання і відповідно далі звільнити окуповані території.

“Мовиться про перешкоджання логістики російської армії – нейтралізації ключової складової – Керченський міст і відповідно нанесення точкових ударів по місцях базування Чорноморського флоту. Крім того, це вирішення економічних проблем України. Насамперед розблокування роботи чорноморських портів. Тому поява цієї заяви у публічній площині не випадкова – вона свідчить про наміри української сторони до переходу до третього етапу війни. Це контрнаступ і звільнення тимчасово окупованих територій. Не тільки територій Херсонської області, а й Запорізької та Донецької”, – пояснив Снєгирьов.

Джерело.