facebook

У Росії 6 липня вперше за 133 дні повномасштабної війни не було жодних заяв про територіальні «завоювання» в Україні. Це свідчить, що російські сили взяли оперативну паузу.

Вже ніхто не сумнівається, що зараз Кремль працює над мобілізацією російської економіки та промисловості для затяжної війни проти України. І справді, після відходу українських сил від Лисичанська 3 липня Росія не заявляла більше про свої “територіальні досягнення”. А ось військові експерти впевнені, що росіяни планують розвинути наступ на Бахмут та Слов’янськ. А ще їх дуже цікавить проведення наступу у напрямку Ізюм-Слов’янськ. З чим пов’язана пауза, розповіли у МВС.

Так, радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смирнов упевнений, що росіяни намагаються використати зараз час, щоби перегрупуватися і зрозуміти, що робити далі. Ще б пак, “оперативну паузу” російським військам довелося взяти через великі втрати в техніці та особовому складі, оскільки за останні два тижні українські захисники практично щодня знищують ворожі склади з боєприпасами.

“По-перше, вони зараз думають, як далі рухатися, тому що раніше їхня кінцева точка була зрозумілою. Вони хотіли дійти до кінця Луганської області. Ми це повинні розуміти. А по-друге, зараз лінія фронту практично рівна. По ній рухатися набагато складніше, ніж коли оточуєш противника із трьох різних сторін”, – пояснив радник глави МВС.

Він додав, що знищення складів вплинуло на хід війни, адже це стало новою проблемою для російського військового командування.

“Щодо озброєння у росіян все одно був паритет. Але коли закінчуються боєприпаси, тому що їх знищують, це ускладнює логістику та зберігання”, – пояснив Смирнов.

 

Джерело.