facebook

Діяльність сектору безпеки й оборони забезпечують близько 1 млн осіб у різних структурах. Зокрема до Збройних сил України мобілізовані 700 000 осіб.

Про це сказав міністр оборони України Олексій Резніков на конференції Forbes.

«Мобілізовані до ЗСУ – до 700 000 осіб, прикордонники – до 60 000, Нацгвардія – до 90 000, Національна поліція – до 100 000. У нас сьогодні понад 1 млн людей у формі забезпечують діяльність сектору безпеки й оборони», – сказав Резніков.

Міністр оборони додав, що така чисельність збройних сил також створює можливості для бізнесу.

Крім того, приватні підприємства можуть зайняти ніші баз по відновленню озброєння НАТО, яке завозиться в Україну. Зокрема виготовляти запчастини, стволи для гаубиць, кулемети, автомати, пістолети, патрони, порох, капсуля, гільзи тощо.

У травні Резніков заявив, що Міноборони орієнтується на необхідність забезпечити 1 млн осіб, які боротимуться із російськими окупантами.

Раніше Міноборони заявило, що мобілізація в Україні триватиме стільки, скільки потрібно для доукомлектування всіх підрозділів, які захищають державу від агресії РФ.

Нагадаємо. раніше речник Одеської ОВА Серій Братчук заявив, що якщо війна затягнеться, то через фронт пройде більша частина чоловіків, а також чимало жінок.

Джерело.