facebook

«Участь Білорусі у війні проти України давно визначена», – війн

Вусатий диктатор знов намолов багато дурного. Зокрема, звинуватив Україну в «ракетному обстрілі Білорусі 4 дні тому»

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що вже давно визначив роль білорусів у війні росії проти України. І знову нагадав, що Білорусь з рф будує союзну державу й має єдину армію.

Про це йшлося під час його промови 3 липня, передає білоруський державний ресурс БЕЛТА. Тоді Лукашенко зокрема визнав, що його режим є єдиним, який підтримує росію у війні проти України.

А скільки країн із того боку? Майже пів сотні, які фактично воюють проти росії в Україні. Щось не складається балансу.

І взагалі ті, хто нам дорікають, ви що не знали, що у нас найтісніший союз із рф-ією? З країною, з якою ми будуємо єдину, потужну, незалежну державу – Союзну державу. Де в союзі два незалежні народи, – «городить» Лукашенко. І додає:

– Наша участь у спецоперації мною визначена давно. Першого дня початку цієї операції, коли я сказав, згадайте: ми нікому не дозволимо стріляти в спину російській людині. І ми зайняли оборону від Брестської фортеці до південних кордонів для того, щоби не допустити цього удару в спину росіянам із боку натівських військ.

Крім того, цього ж дня Лукашенко звинуватив ЗСУ у ракетному нападі на Білорусь:

Нас провокують. Мушу вам доповісти: 3 дні тому, може, трохи більше, з території України намагалися завдати удару по військових об’єктах на території Білорусі.

Але, дякувати Богу, протиповітряними комплексами «Панцир» вдалося перехопити всі ракети, які були пущені Збройними силами України, – збрехав вусатий диктатор.

Між іншим, хоча регулярні збройні сили Білорусі і не беруть участі у повномасштабному вторгненні в Україну, рф використовує білоруську інфраструктуру для перекидання своїх військ, розміщення авіації, ракетних установок та лікування військових. З території Білорусі по Україні регулярно прилітають ракети.

Джерело.