facebook

Нічні вибухи у Бєлгороді породили багато припущень. Губернатор регіону наполегливо звинувачував Збойні сили України в атаці на місто. Навіть запевняв, начебто, наслідки руйнувань – це результат збитої української ракети на населеним пунктом.

Але цей міф швидко розвіявся, оскільки, по залишках ракети, що застрягла в стіні будівлі,було видно, що це ракета ЗРК “Панцир”, якого в принципі немає на озбоєнні в України, але точно є в росії.

Як припускають експерти, найбільш імовірно, що це або свідома провокація з боку самих же російських військових, або ж, що ще більше схоже на правду, наслідок невдалого запуску російської ракети в напрямку території України, як це було в українському окупованому Алчевську, коли через помилково введені координати випущена ракета повернулася назад. Цього разу, імовірно, також щось пішло не так і ракета просто не долетіла до цілі.

І ось, з’являється феноменальна відповідь на події з боку МЗС росії. Вони висловили позицію в стилі російської пропаганди, начебто, “Москва утримається від дій у відповідь на провокації Києва” (яких насправді Київ не здійснював), але продовжують стежити за ситуацією і, “у випадку повторення провокацій Києву буде не солодко”.

Спікерка МЗС РФ Захарова навіть знайшла пояснення для чого, потрібна була ця “провокація” з вибухами в Бєлгороді.

“Робиться це для того, щоб підштовхнути нас (РФ, – ред.) до нанесення ударів у відповідь подібного роду, а потім ще більше розкручувати антиросійську істерію”, – сказала Захарова, підкресливши, що поки Кремль утримається від будь-яких рішень з цього приводу.

Виходить, що зрозумівши, що довести провину ЗСУ, де її немає, перед світом не вдасться, представники міністерства вирішили вкотре просто виголосити погрози в бік України. Проте навряд після 4 місяців повномасштабної війни українці ще зважатимуть на такі заяви.

Джерело.