facebook

П’ятирічна українська дитина, чия родина втекла від війни до Франції, стала жертвою наїзду електросамоката на Французькій Рів’єрі. Внаслідок травм, отриманих від зіткнення з транспортним засобом, що рухався на великій швидкості, малюк помер у лікарні того ж дня.

Водій електросамоката збив дитину на пішохідному переході на Англійській набережній Ніцці. Про це повідомляє місцеве видання Nice-Matin.

За даними видання, трагедія сталася у середу, 29 червня. П’ятирічний український хлопчик із мамою переходили по пішохідному переходу Англійську набережну, знамениту вулицю з пальмами та видом на Середземне море.

“Хлопчик “тримався за сумку, яку тримала і його мати, але йшов трохи попереду неї”, повідомили у поліції… 40-річний чоловік на електросамокаті, котрий їхав “із надмірною швидкістю”, не зміг уникнути зіткнення з дитиною. “Попри травму та падіння, водій самоката відразу подбав про дитину”, – додали в поліції”, – пише видання.

Загибла дитина разом із мамою приїхала до Франції на початку російського повномасштабного вторгнення: сім’я рятувалася від війни.

На трагедію відреагував мер Ніцци Крістіан Естрозі, який заявив про “глибокий жаль” з приводу інциденту і про те, що влада розгляне всі можливі варіанти, щоб уникнути подібних випадків у майбутньому. Адже аварії за участю самокатів трапляються дедалі частіше.

Джерело.