facebook

Українські воїни ведуть наступальні дії відразу на декількох напрямках і повертають під контроль України населені пункти. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Як інформує “ТСН”, водночас російські засоби масової пропаганди вже готують своє суспільство до поразки армії РФ у війні.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив на брифінгу 30 червня.

“Протягом тижня на Криворізькому напрямку було звільнено і взято під контроль населений пункт Потьомкине. На Курахівському напрямку – населений пункт Павлівка”, – поіфнормував Громов.

Він додав, що українські підрозділи ракетних військ та артилерії вразили ворожі пункти управління угруповань військ, склади з паливно-мастильними матеріалами та завдали значних втрат окупантам.

Представник Генштабу також звернув увагу на зміну російської риторики щодо війни в Україні.

Це свідчить про те, що жоден план Кремля щодо захоплення України не реалізовано, сказав Громов.

“Зараз ми фіксуємо повідомлення в російських медіа, що російське суспільство готують до поразки свого війська. Вже з’являються повідомлення щодо важкого стану війська та помилок у воєнному керівництві агресора”, – уточнив представник українського Генштабу.

Наразі основний наратив, який просуває пропаганда РФ, звучить так – Україна може “зупинити війну до кінця доби” і для цього потрібно скласти зброю та виконати умови Москви. В ЦПД пояснили мету пропагандистів.

Джерело.