facebook

Президент Польщі запропонував” закрутити ” Путіну дещо до такої міри, щоб той сам просив про переговори

“Країни Східної Європи не можуть зберігати нейтралітет, Україні потрібно допомогти вистояти у війні і зблизитися зі структурами Заходу, а Росію – змусити дотримуватися міжнародного права”, – президент Польщі Анджей Дуда.

Кілька днів тому президент Польщі Анджей Дуда заявив, що дії російської влади в Україні є не війною, а”тероризмом і бандитизмом”. Саме тому він неодноразово критикував Шольца і Макрона за дзвінки Путіну з проханнями про переговори. Свою позицію в черговий раз лідер Польщі аргументував. І проти його доводів не попреш.

Нещодавно прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький назвав президента Росії Володимира Путіна “більш небезпечним, ніж Адольф Гітлер і Йосип Сталін”. Підтримує його точку зору і президент Польщі Анджей Дуда, який заявив, що потрібно змусити за допомогою санкцій російського диктатора дотримуватися міжнародного права і зупинити вторгнення в Україну.

“Необхідно зробити все, щоб зупинити імперіалістичну Росію”, – заявив польський лідер на нараді польських послів у Варшаві, пише УНІАН.

“Ми повинні всіляко допомагати українцям. Наша найбільша надія полягає в тому, що російський імперіалізм зламає зуби в Україні. А поки ми станемо настільки сильними, що він не посміє напасти на нас”, – сказав Анджей Дуда.

Політик переконаний, що прохання до Путіна на поточну ситуацію навряд чи вплинуть, саме тому він закликав європейських політиків “закрутити гайки” Росії настільки, щоб Володимир Путін сам просив Євросоюз і США про переговори.

“Мова не йде про те, щоб не розмовляти з Путіним. Йдеться про те, щоб Путін хотів говорити, а не щоб європейські лідери просили агресора про розмову. Треба так закрутити гайки і так допомогти Україні, щоб Путін сам просив про розмову”, – зазначив Дуда.

За його словами, під час Другої світової війни ніхто не поводився на політичній арені таким чином, щоб це не було принизливим для Гітлера і той міг “зберегти обличчя”.

“Хіба хтось сказав тоді, що Адольф Гітлер повинен зберегти обличчя? Що ми повинні діяти так, щоб це не було принизливо для Адольфа Гітлера? Я не чув про таке”, – сказав Дуда, підкресливши, що йому” соромно слухати ” зараз заклики не принижувати Росію.

“Це Росія напала і вбиває, ніхто не напав на Росію. Розповіді Росії про погрози з боку НАТО в контексті вбивств в Лондоні протягом десятиліть, війни в Україні, раніше – в Грузії і Сирії, – огидна пропаганда”, — підкреслив президент.

Він зазначив, що саме Росія відповідає за вторгнення в Україну і повинна нести відповідальність за загрозу голоду в світі через неможливість поставити зерно з українських портів в Африку та інші частини світу.

Джерело.