facebook

19 червня 2022 року парламент прийняв Закон України “Про внесення змін до деяких законів України в сфері освіти щодо врегулювання окремих питань освітньої діяльності в умовах воєнного стану”.

Закон №7325, який опублікували на сайті Верховної Ради на час воєнного стану зупинив дію низки положень законів щодо загальної середньої освіти.

Зокрема, під час дії воєнного стану може бути змінена тривалість навчального року, дати його початку й закінчення. Таким чином навчальний рік не обов’язково починатиметься 1 вересня і триватиме 175 днів.

Також ухвалений депутатами закон змінив вимоги до максимальної кількості учнів у класі. Зняли норму про те, що в державних або комунальних школах у початкових класах не може бути більше, ніж 24 дитини, а в середній та старшій школі – не більше 30 учнів. Крім очної (денної) та вечірньої форми навчання. Тобто класи збільшені лише для дистанційного навчання. Якщо школа працює на дистанційці, бере до класу 40 дітей, а потім вирішує вийти очно, то може ділити дітей на групи і займатися по черзі – 20 очно, 20 – слухає онлайн.

Джерело.