facebook

Окупанти намагалися висадитися на аеродромах за межами столиці, але були знищені.

Російським військам, які намагалися окупувати Київ, не вдалося захопити головні столичні аеропорти – у Жулянах та Борисполі. Вони перебували під надійним захистом наземних і повітряних сил.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов у своєму Youtube-каналі.

“Саме тому, що “Жуляни” знаходяться в межах міста, російські десантники не змогли б долетіти до аеропорту. Його захищало київське ППО, яке тут “бахало” і збивало по можливості все, що можна було збити. Тому вони намагалися вибрати більш віддалені місця”, – пояснив він.

“До речі, аеропорт “Бориспіль” теж дуже добре захищений системою ППО. Вони там навіть окремо завдавали ракетного удару, намагаючись послабити систему ППО в Борисполі, але нічого не вийшло. Плюс Бориспіль досить далеко. Звичайно він ближче, ніж Васильків, але досить далеко від Києва… Прорватися в “Жуляни” в межах міста сюди не було шансу. У Борисполі його захищало ППО і наші наземні сили оборони”, – додав Жданов.

За словами експерта, українським військовослужбовцям вдалося організувати в перший день повномасштабної агресії навіть захист аеродрому в Гостомелі й знищити там ворожий десант.

Що стосується аеропортів “Бориспіль” і “Київ”, то вони, каже Жданов, виявилися для росіян недосяжними, тому ворог навіть не намагався їх захопити.

Джерело.