facebook

Попри небезпеку замінування моря та узбережжя, одеські пляжі масово заповнили городяни. Це намагається контролювати поліця, яка забороняє купатися в морі. Та невдовзі узбережжя планують частково відкрити.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час телемарафону.

За його словами зараз керівництво Одеси разом з Держслужбою з надзвичайних ситуацій шукають безпечні для купання місця.

“Декілька днів тому в Грибовці відбувся підрив, загинув один з відпочивальників. Біля Одещини місцева влада забороняє купання, ви можете побачити спеціальні знаки. Найперше хочу звернутися до тих, хто живе на Одещині. Насправді місцева влада зараз шукає спільно з ДСНС ділянки, де можна буде безпечно купатися в морі. Але в більшості міст Одещини це небезпечно”, – розповів Монастирський.

Він наголосив, що розмінування під водою це дуже складний процес. Більшість водойм Київської, Харківської та Чернігівської областей залишаються небезпечними.

“Там, де були бойові дії, це буде довге розмінування. Для цього потрібне спеціальне обладнання, якого у нас надзвичайно мало. Йдеться, до прикладу, про підводні дрони. Ми звернулися до партнерів, які надаватимуть як техніку, так і фахівців”- зазначив міністр.

Джерело.