facebook

Незнання правил та вимог все ще не звільняє від відповідальності

ВУкраїні до кінця літа триватиме процес загальної мобілізації. У його ході на захист Батьківщини закликаються як чоловіки, і жінки. Останні повинні мати суто конкретну спеціальність, визначену законодавством, яке регулює цей процес.

Як зазначає “НВ”, такі жінки мають добровільно стати на військовий облік. Вимога набула чинності ще з 1 квітня 2022 року. Яке покарання буде для тих українок, котрі його не виконають, роз’яснила адвокат Наталія Фещик.

За словами спеціалістки, всерйоз за взяття жінок на військовий облік в Україні мають взятися із середини жовтня цього року. Якщо українка проігнорує цю необхідність, на неї чекає адмінвідповідальність — так само, як і чоловіків.

При цьому Фещик припускає, що, найімовірніше, до осені щось може змінитися у зв’язку зі “надскладною ситуацією в країні”.

“Все залежатиме від того, наскільки ми потребуємо оборонної спроможності і, зокрема, людських ресурсів”, — наголосила адвокат.

Додамо, що перелік професій для жінок, які вважаються військовозобов’язаними, було скорочено у десять разів у порівнянні з початковим.

Джерело.