facebook

Деякі іноземні лідери пропонували Україні не чинити опір агресії РФ задля отримання заблокованого окупантами в українських портах зерно.

З такими пропозиціями виступали деякі керівники в Африці, Азії та на Близькому Сході. Вони ввічливо запропонували Україні припинити опір для запобігання продовольчої кризи.

Про це написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у статті для Foreign Affairs.

“Я розмовляв з деякими особами, які ухвалюють рішення в африканських, арабських та азійських країнах. Деякі з них розпочинали бесіду із заяв про підтримку, перш ніж зробити різкий поворот, ввічливо запропонувавши нам просто припинити опір”, – пише голова МЗС.

За його словами, деякі перемовники готові пожертвувати українською незалежністю, щоб зерно, яке застрягло в українських портах через блокаду РФ, було розблоковано. Водночас Кулеба каже, що, якщо Україна зазнає поразки, гуманітарні кризи у світі лише примножаться.

“Тому нам не потрібно пропонувати мирні ініціативи з неприйнятними умовами, а натомість допомагати Україні перемогти. Це означає не лише забезпечення нашої країни важким озброєнням, а й збереження та посилення санкцій проти Росії”, – підсумував Кулеба.

 

 

Джерело.