facebook

Можлива зупинка у війні з Росією має бути підтримана суспільством, інакше суспільство може піти воювати без команди влади.

Таку думку висловив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю канадському виданню The Globe and Mail

“Кінець війни для нас – це повернення всіх наших територій. Чи можлива зупинка в цій війні? Це може бути варіантом. Але цю зупинку має прийняти наше суспільство. Якщо це не буде прийнято, суспільство піде на війну без уряду”, – зазначив він.

Данілов підкреслив, що війна закінчиться лише тоді, коли останні російські війська покинуть українську землю – включаючи і Донбас, і Крим. Однак він відкинув можливість домовленості про тимчасове врегулювання, пише видання.

За словами Данілова, найшвидший спосіб припинити війну – це надати Україні необхідну зброю, щоб перемогти російську армію на полі бою.

Відповідаючи на запитання, як довго триватиме війна – чи вимірюється конфлікт місяцями чи роками – секретар РНБО відповів, що це “запитання, на яке ніхто не може відповісти”. При цьому він зазначив, що війна далека від завершення.

“Ситуація на передовій напружена, складна, і я не з тих, хто вважає російську армію слабкою. У них дуже великі ресурси, і вони їх сюди привезли… Вони мають перевагу в артилерії та важкій техніці. Це не лякає наших воїнів. Ми тримаємо свої позиції. Час від часу ми проводимо контратаки. Але війна все ще триває, і ми далекі від її завершення”, – пояснив Данілов.

Джерело.