facebook

Війна, яку затіяв путін руйнує не тільки Україну, а й усю світову цивілізаційну структуру, яка будувалася тисячоліттями.

Якщо агресію рф зараз не зупинити і не відкрити порти – дефіцит може дестабілізувати країни, що залежать від експорту пшениці з України та росії. Так світ може перетворитися в пекло.

Про це повідомив директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі виданню The Guardian.

“Ще до української кризи ми зіткнулися з безпрецедентною глобальною продовольчою кризою через СOVID-19 і зростання цін на пальне. Тоді ми думали, що гірше вже бути не може, але ця війна руйнівна.

Це дуже, дуже лякаючий час… Нам загрожує пекло на землі, якщо ми не відповімо негайно. Найкраще, що ми можемо зробити прямо зараз, — це покласти край цій чортовій війні між росією та Україною та відкрити порти”, – розповів він.

Бізлі вважає, що якщо криза не буде вирішена, це призведе до голоду, дестабілізації та масової міграції. Після економічної кризи 2007-2009 років у 48 країнах світу вже були заворушення, оскільки ціни на сировинні товари та інфляція зросли, а економічні фактори, які ми маємо сьогодні, набагато гірші, ніж ті, які ми спостерігали 15 років тому.

“Ми спостерігаємо заворушення в Шрі-Ланці та протести в Тунісі, Пакистані та Перу, і ми мали дестабілізацію в таких місцях, як Буркіна-Фасо, Малі, Чад… Це лише ознака майбутніх подій”, – пояснив він.

Директор Всесвітньої продовольчої програми ООН зазначив, що Україна щороку вирощує достатньо продуктів, щоб нагодувати 400 мільйонів людей – 42% світової соняшникової олії, 16% кукурудзи та 9% пшениці. ООН отримує 40% пшениці для своїх програм надзвичайної продовольчої допомоги з нашої країни.

Джерело.