facebook

В британській розвідці виявили, що війська рф на Донбасі стають все більш роз’єднаними і недоукомплектованими. Деякі російські батальйонні тактичні групи, які налічують від 600 до 800 осіб, змогли зібрати всього – 30.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії в Twitter.

“Деякі сильні сторони росії, такі як перевага в кількості танків, стають менш значущими в таких умовах. Ймовірно, це сприяє збереженню повільних темпів просування”, – йдеться в повідомленні.

При цьому всі основні мости через річку Сіверський Донець, які пов’язують місто Сєвєродонецьк з утримуваною Україною територією, зруйновані.

Через це російським окупантам тепер швидше за все доведеться або організувати спірну переправу через річку, або наступати на своїх застопорених флангах, щоб перетворити тактичний виграш в оперативну перевагу.

“Україні, ймовірно, вдалося вивести значну частину своїх бойових підрозділів, які спочатку утримували місто. Ситуація залишається вкрай складною для українських військ і цивільного населення, що залишилися на схід від річки”, – розповіли у відомстві.

Джерело.