facebook

Ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко переконаний, Україні абсолютно не вигідна концепція затяжної війни. За прогнозами Світового банку ВВП України впаде на 44% за результатами поточного періоду війни.

Таку думку він висловив в етері Еспресо.

“Я прогнозував, що ВВП України впаде на 40-50%, Світовий банк заявив, що на 44% – це цілком правильні цифри. Що це означає? Що наші доходи в середньому впадуть у два рази… Наслідками також будуть інфляція, безробіття, яке може зрости приблизно на 25%”, – наголосив він.

Савченко додав, що Україна не може погоджуватись на проведення довгої війни, це зруйнує не лише економіку, а й призведе до масової еміграції українців.

“Ми не можемо дозволити проводити довготривалу війну – війну на виснаження. Рашисти звикли терпіти: чим бідніше, тим краще, якщо лиш не йдеться про карколомне падіння рівня життя.

В нас інша ситуація: багато людей виїжджають за кордон. Спершу це був природний переляк через війну, проте скоро еміграція може стати трендом, зокрема, якщо війна затягнеться”, – наголосив він.

 

Джерело.