facebook

Поблизу Миколаївки в Херсонській області ЗСУ збили гвинтокрил російських військових без можливостей повторного використання. Зараз – це рідкісна “пташка”, яка по-хорошому не розуміла, що нашої ППО треба боятися. Адже після втрат на початку війни російська авіація практично припинили залітати на підконтрольну територію нашої країни.

Про це повідомляє редакція з посиланням на брифінг речника Повітряних сил Збройних сил України Юрія Ігната.

“Противник вже близько двох місяців не залітає на територію України, яку контролюють українські збройні сили. Над окупованою територією росіяни використовують гелікоптери та ударну авіацію”, — сказав він.

Ігнат розповів, що Повітряні сили вісім років готувалися до всіх можливих сценаріїв розвитку подій. А за кілька годин до вторгнення було реалізовано рішення вивести з-під удару українську авіацію, її особовий склад та кошти.

Це дозволило зберегти основний потенціал ПС від повного знищення. Адже, щоб забезпечити собі панування в повітряному просторі України, противник перші удари здійснював по аеропортах та навіть аеродромах з “кукурудзниками”. А після цього сміливо запускав бомбардирувальники, які наша жива та здорова ППО влучно збивала. Але згодом путін зрозумів, що щось пішло не за планом, і його намір “підстрахуватися” не спрацював.

Тепер він сильно не ризикує запускати по вільній території України військові літаки. Їх і так уже знищено понад 500, разом з вертольотами, ракетами та безпілотниками.

Джерело.