facebook

Зеленський чітко відповів всій світовій спільноті на”мир з Росією в обмін на території”. Крім того, Президент України назвав умови за яких готовий вести мирні переговори з Росією.

Україна допускає повернення за стіл переговорів з Росією.\

Стало відомо про позицію Президента України Володимира Зеленського в питанні мирних переговорів з Росією. Так, в інтерв’ю виданню ZDF Зеленський озвучив, що Україна готова вести мирні переговори з Росією лише в тому випадку, якщо противник реально має намір покласти край війні.

“У нас немає часу на розмови, які не працюють. Ми точно знаємо, що робимо. Підкреслюю, у нас немає сумнівів, і ми готові говорити тільки в тому випадку, якщо інша сторона готова покінчити з війною”, – заявив глава держави.

У той же час, США поки не бачать ознак того, що в найближчому майбутньому можливі дипломатичні переговори між Києвом і Москвою.

Зазначимо, що днями радник керівника офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна і РФ, безумовно, сядуть за стіл переговорів, але не сьогодні і не на умовах Росії. Чиновник вважає, що Росія просуває позицію необхідності проведення переговорів саме зараз, так як зібрала всі свої ресурси на сході України, де зараз йдуть дуже інтенсивні бойові дії.

“У них певна ілюзія, що це той момент, коли потрібно змусити Україну… через європейське співтовариство і еліту, щоб саме сьогодні ми сіли за стіл переговорів, тому що у них ілюзії, що вони на піку своєї готовності”, – сказав Подоляк.

 

Джерело.