facebook

Президент залишився в країні, попри загрозу життю

Унеділю, 12 червня, на 109-й день повномасштабного вторгнення рф в Міноборони розповіли про те, як готувалися до великої війни з росією.

Про це в інтерв’ю The Economist розповів міністр оборони України Олексій Резніков, який наголосив, що Верховний головнокомандувач Володимир Зеленський залишився у Києві у перші дні війни, а не виїхав за кордон.

Резніков зазначив, що ЗСУ до повномасштабного вторгнення під приводом навчань було розкидано по всій території України, а системи ППО та військові літаки були заховані з подальшою заміною на макети. Крім того, влада швидко ухвалила новий закон про тероборону, який дозволив озброїти близько 100 тисяч мирних жителів у найкоротші терміни.

“Це був привід, який дозволив нам таємно вивести наші військові частини з місць їхньої постійної дислокації. Коли почалися удари, наші хлопці не були всі разом в одному місці, а були напоготові зі зброєю, боєприпасами та розкидані по країні”, — сказав Резніков.

Крім того, міністр наголосив, що президент України реалізував свій сценарій і залишився на батьківщині, а не виїхав за кордон, щоб сформувати там уряд у вигнанні.

“Всі очікували, що президент побіжить і сформує уряд у вигнанні. Але Зеленський мав свій сценарій”, — сказав Резніков.

Джерело.