facebook

У Міністерстві оборони України попередили, що ЗСУ вже готові використовувати нові західні озброєння проти російських загарбників

Українські захисники вже найближчим часом готові завдати ударів по окупаційних військах Росії з самохідних гаубиць “Краб” калібру 155 мм, які Україні надала Польща.

Як повідомляє УП, про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

“Радий повідомити, що до виконання бойових завдань на фронті готові польські САУ “Краб”. Після гармат М777 і FH70, САУ Ceasar і М109А3 – це 5-й вид артилерії 155 – мм калібру, який нам вдалося залучити”, – зазначив Резніков.

За словами міністра оборони, українські війська вже забезпечені більш, ніж 150 гаубицями такого калібру. При цьому, запаси боєприпасів для даного типу озброєнь вже перевищують 10% від старих радянських боєприпасів, які ЗСУ використовували у відповідних артилерійських системах.

“Десятки одиниць РСЗВ радянського зразка і десятки тисяч снарядів, сотні мінометів і сотні тисяч пострілів до них зміцнили нашу оборону за цей період.

З постачання в ЗСУ танків та іншої бронетехніки радянського зразка, що сумарно вже обчислюється сотнями, Міноборони України конкурує за лідерство з російською армією”, – зазначив міністр.

За його словами, ЗСУ вже отримали “значну кількість зброї, її вистачило б для переможної оборони від будь-якої армії в Європі, але не від Росії”, тому Україні необхідне важке озброєння в найкоротші терміни.

Джерело.