facebook

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що країнам Заходу не потрібно боятися ядерного шантажу Путіна, оскільки Росія також усвідомлює, що це може призвести до катастрофи.

Вже весь світ зрозумів, що остання з існуючих у світі імперій, Росія, не хоче розвалюватися. Ось і переживає Путін, і ультиматуми висуває. Більш того, як маленька злісна собачка, яка так боїться, що гавкає на всіх навколо, Путін тримає свій секретний чорний чемоданчик під рукою і практично щодня нагадує всьому світу про нього.

Правда, президент Польщі Анджей Дуда впевнений, що світ не повинен піддаватися на ядерний шантаж президента Росії Володимира Путіна, адже якщо боятися ядерних загроз Російської Федерації, то можна відразу віддати Путіну все, що він забажає. Про це лідер Польщі заявити в інтерв’ю Bild.

“Якщо ми боїмося російської ядерної зброї, ми повинні всі відразу здатися. Путін може вийти і сказати:”зараз ми скинемо атомні бомби на українську столицю, якщо ви не розширите сферу впливу РФ до Лісабона”. Чи повинні ми всі злякатися і виконувати накази Путіна, тому що боїмося його ядерної зброї?”,- сказав він у відповідь на питання про те, чи поділяє він побоювання канцлера ФРН Олафа Шольца, що Путін може застосувати ядерну зброю проти країн-союзниць України за її підтримку.

Дуда підкреслив, що боязнь перед російським шантажем призведе до катастрофи, тому не варто боятися погроз Кремля.

“Я знаю, як вони працюють. Якщо ви відкриєте двері, вони вставлять туди ногу і будуть брати все більше. Саме це я намагаюся пояснити європейським і зарубіжним лідерам”, – зазначив президент Польщі.

 

Джерело.