facebook

Тернопільський міськрайонний суд призначив відверто нікчемне покарання для жінки, син якої у школі систематично вчиняв булінг (цькування) однокласниці. Дитина боялася йти у школу, де її чекало справжнє пекло, а в результаті – смішний штраф для батьків дитини-агресора.

Як вбачається із матеріалів справи, учень третього класу однієї із тернопільських шкіл, розташованої на Східному масиві, на початку вересня цього року вчинив булінг психологічного характеру стосовно дівчинки, яка також навчається у цій же школі. Подібні випадки стосовно дівчинки школяр у приміщенні школи вчиняв впродовж останніх двох років, пише Тернополіс.

Оскільки порушник неповнолітній, то до відповідальності вирішили притягнути батьків. На матір школяра склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 173-4 КУпАП (булінг (цькування) учасника освітнього процесу).

У судовому засідання жінка визнала себе винною у вчиненні адміністративного порушення та розкаялася у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив матір школяра визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 173-4 КУпАП, та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 1020 гривень.

Термін апеляційного оскарження уже минув і рішення суду набрало законної сили.

Джерело.