facebook

У ці витрати входить харчування, засоби гігієни, одяг, ліки та медичне обслуговування

В майбутньому російських військовополонених можна буде обміняти на українських громадян, тому їх намагаються утримувати в людських умовах, надаючи допомогу.

Як повідомляє НВ, про витрати але одного російського військовополоненого розповіла заступник міністра юстиції Олена Висоцька.

“На харчування, одяг, засоби гігієни та комунальні платежі для одного військовополоненого потрібно 3000 гривень. Плюс витрати на медичне обладнання, ліки, зарплату персоналу”, – заявила вона.

При цьому Висоцька підкреслила, що ці витрати повністю виправдані, оскільки в майбутньому цих росіян можна буде обміняти на українців, захоплених РФ.

“Умови утримання військовополонених повинні відповідати Женевській конвенції, а живі і здорові російські полонені — необхідний обмінний фонд для повернення додому полонених українців з Росії і тимчасово підконтрольних їй територій”, — пояснила чиновниця.

Раніше повідомлялося, що російське командування звільняє сотні військовослужбовців, які навіть під загрозою покарання не хочуть воювати в Україні.

Тим часом, в Кремлі вже наказали російським підконтрольним ЗМІ мовчати про те, що так звана “спецоперація” в Україні дуже сильно затягнулася і не принесла ніяких результатів.

Джерело.