facebook

У США 16-річна дівчинка, застосовуючи лайфхак із TikTok, врятувалася від 61-річного викрадача. Вона показала спеціальний жест про допомогу перехожому, який викликав поліцію, і та перехопила автомобіль зловмисника дорогою.

Невідомий зателефонував у службу “911” після того, як помітив дівчинку в машині, що показує руками жест, який означає “насильство вдома” або “потрібна допомога”, пише NBCnews. Він залишався на лінії з поліцією, поки правоохоронці не перехопили викрадача на дорозі (щоб подивитися фото й відео, доскрольте сторінку до кінця).

Ним виявився 61-річний Джеймс Герберт Брік, який привіз дівчинку до штату Огайо до своїх родичів. Однак зрозумівши, що вона неповнолітня і оголошена в розшук, Джеймсу сказали відвезти її подалі. Тоді в дорозі викрадена і спробувала врятуватися за допомогою жестів із TikTok.

Усередині автомобіля поліцією була виявлена та сама дівчинка, яку оголосили у розшук кілька днів тому батьки.

Крім того, у мобільному телефоні зловмисника виявили фото сексуального характеру з малолітньою дівчинкою.

В результаті Джеймса Бріка звинуватили у незаконному позбавленні волі людини та зберіганні сексуального контенту з неповнолітньою.

До речі, використовуваний жест дівчинкою – це сигнал про допомогу, який використовують у всьому світі. Він подається однією рукою. Для того, щоб показати, що людина потребує допомоги, потрібно підняти руку долонею до іншої людини, загнути великий палець, а потім скласти решту зверху. Так утворити кулак.

Джерело.