facebook

Американські військові переконані, що найближчим часом можна буде зрозуміти, в якому руслі почнуть протікати бойові дії на території України

У Пентагоні вважають, що в Україні можлива ескалація бойових дій і дуже важливо не допустити чогось більш жахливого, ніж є зараз.

Як повідомляє УП, про це заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Марк Міллі.

“Я вважаю, що завжди є можливість ескалації, нам необхідно управляти цим і оцінювати шанси для ескалації, і ми цим займаємося”, – заявив генерал.

Генерал підкреслив, що міністр оборони США Ллойд Остін постійно спілкується з Міністром оборони України, так само як і він особисто знаходиться в постійному контакті з українським колегою.

За словами Міллі, це дозволяє “керувати ескалацією і не допустити, щоб це збільшилося до чогось більш жахливого, ніж зараз”.

Головний військовий США зазначив, що зараз йдуть “визначальні оперативні бої” між українськими силами і російськими загарбниками на сході України.

Він уточнив, що наступні кілька тижнів визначатимуть подальший розвиток війни.

Нагадаємо, раніше військовий експерт Олег Жданов заявив, що ті озброєння, які зараз отримує Україна, це ще не ленд-ліз, а Партнерська допомога.

За його словами, Україна відразу відчує, як тільки почне працювати ленд-ліз.

“Коли прийде ленд-ліз, тоді ми відразу відчуємо, зможемо формувати цілі частини і озброювати їх важким озброєнням західного зразка. В основному це буде таке озброєння, яке є в США, є на озброєнні її армії. Сьогодні це допомога”, – зазначив він

Джерело.