facebook

ЗСУ зупиняють наступ російських окупантів, а на деяких напрямках навіть переходять у контрнаступ. Зокрема, неочікувані для окупантів дії українські військові почали здійснювати на півдні України, де переходять у контрнаступ, який в майбутньому може призвести до оточення “криворізького угрупування” загарбників.

Як інформує “ТСН”, у трикутнику Слов’янськ, Сєвєродонецьк, Світлодарська дуга – зупинено просування ворога, на деяких напрямках навіть відсунули, але ворог намагається відновити наступ без огляду на втрати. Про це повідомив військовий експерт Олег Жданов.

“Намагаються оточити в напрямку Лисичанська і Сєвєродонецька. Загроза залишається поки ми їх не відтиснемо із флангів”, – наголошує експерт.

Окремо він відзначає успіхи українців на Херсонщині, де українці перейшли до успішної спроби контрнаступальних дій. Особливо важливо, що це відбувається безпосередньо навпроти Нової Каховки.

“Це ГЕС і це другий міст через Дніпро, який забезпечує все угруповання російських військ, який розташований біля Кривого Рогу і якщо нам вдасться розсікти цей плацдарм на правому березі навпіл. То тоді ми зможемо і Херсон атакувати із двох напрямків з Півночі і вздовж Дніпра, а криворізьке угруповання може взагалі опинитись в оточенні”, – зазначає експерт.

Також він додає, що ті оборонні укріплення, які створили росіяни поблизу Херсона, на його думку, немає сенсу атакувати «в лоб». І якраз, ті наступальні дії, які відбуваються, можуть дозволити українцям їх обійти із флангів. Росія не зможе над швидко переобладнати свої лінії оборони. Він додає, що зараз для українців потрібно мати вогневу перевагу – будемо мати надходження артилерії, додаємо бронетехніку, яку надає за лендлізом – можемо наступальні дії проводити успішно із меншими втратами, переконує експерт.

Самі поставки, що вже в Україні є, поки недостатні, як зазначає Жданов, щойно надійде допомога з лендлізу, це одразу стане відчутним.

Щодо наступів на Суми, Київ, Харків, Чернігів, який останнім часом звучать від різних людей, Жданов оцінює їх як малоймовірні, бо з росіянам просто вже немає з чим.

Єдине, що залишається небезпечним з напрямків Білорусі, це « Іскандери», які начебто були куплені. Адже ними можуть завдаватись удари по західних областях України, каже експерт. А от розмови щодо наступальних дій із Придністров’я можна взагалі забувати, ситуація там нормалізується, каже експерт.

Джерело.