facebook

Війна на сході України триває вже довше, ніж Друга світова. Ряд українських політиків називали війну на сході України «гібридною війною» росії проти України.

Юридично на сході України триває антитерористична операція (2014—2018) та операція Об’єднаних Сил (з 2018). Наразі триває вже дев’яносто шоста доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Наша держава вимушена вкотре виборювали і захищати свою незалежність. Натомість псевдо експерти сміють заявляти, що саме Україна почала війну до широкомаштабного вторгнення.

У Центрі протидії дезінформації при РНБО України попереджають, що датський дослідник Йєнс Йорген Нільсен запевняє, що Україна розв’язала війну з росією ще 16 лютого, передає редакція.

Днями у Копенгагені Й.Йорген Нільсен під час міжнародної конференції висловив думку щодо подій в Україні

Датський дослідник підкреслив, що не підтримує рішення путіна щодо повномасштабної війни в України, але водночас заявив, що українська армія на момент вторгнення росії 24 лютого вже почала війну.

Повторюючи російські наративи, Й.Йорген Нільсен запевняє, що 110 000 українських солдатів були готові «увійти на Донбас та взяти Крим». Дослідник замовчує той факт, що всі тимчасово окуповані ворогом території – частина України, а керівництво нашої держави неодноразово пояснювало, що силовий метод повернення територій не розглядається і не може розглядатися

Також Й.Йорген Нільсен поширює наратив про те, що у багатьох державах світу при владі перебувають «русофобські уряди», тому путін і розв’язав війну в Україні

Для того щоб зрозуміти позицію “експерта” достатньо вивчити його біографію і тоді все стає на свої місця.

Йєнс Йорген Нільсен, народився в 1949 році. Закінчив Орхуський університет.

Цікавиться історією, філософією (Кірк’єгард, Достоєвський, Ніцше, К. Маркс). Працював у 80-ті роки у викладачем у гімназіях. Знає декілька мов – англійська, російська, німецька, польська.

У 1989 році вивчав російську мову в москві, у 2005 році польську у Польщі. З 1992 по 1997 роки працював в Естонії, у данському посольстві. З 1997 по 2000 рік працював кореспондентом найбільшої датської газети «Політикен» у Москві. Автор кількох книг про росію та Польщу.

В даний час працює професором у Бізнес-школі Нільс Брок.

У жовтні 2013 р. у РЦНК відбулася презентація книги датського журналіста, історика Йєнса Нільсена про сучасну росію.

Ця книга започаткувала громадську дискусію в данських ЗМІ та на телебаченні. Презентація викликала величезний інтерес з боку датської та російської публіки. Автор сам багато років жив у росії, і дійшов висновку, що західні ЗМІ необ’єктивно відображають картину російської дійсності та діяльності володимира путіна як президента, представляючи її лише у негативному плані. У своїй книзі автор проводить думку, що росія повинна розвиватися за власними мірками, а не за західним суб’єктивним і найчастіше вкрай упередженим уявленням.

Подібне видання про розвиток росії, про її лідерів за період 25 років – це перша книга датською мовою, перша спроба об’єктивно представити датському читачеві шлях життя росії після розпаду СРСР і до наших днів.

Йєнс Нільсен вважає, що у своїй книзі розвінчав цілу низку міфів, що існують на Західі про державну політику, проблеми розвитку внутрішньополітичної системи, про проблеми політики та економіки, а також про те, що Захід дуже хотів і хоче бачити росію слабкою країною.

Автора дратувало, що картину розвитку сучасної росії спотворено, тому він мабуть вирішив її переписати. Як відомо переписувати історію на свій лад в країні агресора полюбляють. Якби це залишалося лише бумагою, а не виливалося кровью на землі України.

Джерело.