facebook

В британській розвідці вважають, що зараз основні зусилля росії концентруються навколо Сєвєродонецька. А в разі захоплення Лиману наступ буде направлено на Слов’янськ і Краматорськ.

Про це повідомляє редакція 056 з посиланням на Міноборони Великобританії в Twitter.

За оперативною інформацією, до 27 травня російські війська захопили більшу частину міста Лиман на півночі Донецької області. Імовірно, це підготовча операція до наступного етапу наступу росії на Донбасі.

Лиман має стратегічне значення, оскільки тут розташований великий залізничний вузол, а також є доступ до важливих залізничних і автомобільних мостів через річку Сіверський Донець. Тому найближчими днями окупанти в цьому районі віддадуть пріоритет форсуванню річки

У відомстві зазначили, що плацдарм біля Лиману дасть росії перевагу на потенційній наступній фазі наступу на Донбасі, коли вона, спробує просунутися в глибину Донецької області на Слов’янськ і Краматорськ.

Як нагадали в Міноборони Британії, 26 травня глава “днр” денис пушилін заявив підконтрольним російським змі, що референдум буде проведений, якщо росія повністю захопить Донецьку і Луганську області України. кремль сприйняв би це як істотне політичне досягнення і представив би російському народу як виправдання вторгнення.

Джерело.