facebook

Війська окупантів у вівторок, 24 травня, вийшли на трасу Бахмут – Лисичанськ. Якщо вони закріпляться на ній, розширивши зону прориву української оборони, може відбутися оперативне оточення наших військ у районах Сєвєродонецька та Лисичанська.

Про це написав журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінка у Facebook. За його словами, причин для паніки немає, оскільки “ситуацію всі бачать”.

“Російські війська вчора вийшли на трасу Бахмут – Лисичанськ в районі сіл Нагірне та Білогорівка. Траса перекрита”, – повідомив Бутусов.

Він розповів, що в районі траси, яку вже тиждень намагається захопити ворог, другий день йдуть бої. Бутусов пояснює, що противник прагне закріпитися, розширивши зону прориву, що означатиме оперативне оточення українських захисників у районах Сєвєродонецька та Лисичанська.

“Оточення буде неповним-залишиться тільки один другорядний шлях. Ситуацію всі бачать, звичайно. Це не повинно стати другим Маріуполем”, – зазначив журналіст.

Бутусов додав, що зараз особисто перебуває разом з українськими військами в районі Сєвєродонецька, оскільки не сумнівається, що “має бути зроблено все необхідне, щоб розгромити противника в цьому районі”.

Журналіст додав, що українські війська “в Сєвєродонецьку та Лисичанську утримають позиції”.

“Всі спроби добових атак на Сєвєродонецьк відбиті з великими втратами для російських військ. Наші воїни не збираються здавати Луганщину”, – підкреслив він.

Бутусов підкреслив, що загроза з тилу “не може не викликати занепокоєння” і про неї потрібно говорити, “щоб показати розуміння обстановки і вжиття заходів”.

“Підстав для паніки немає – це війна, і результат залежить від нашої ініціативи і компетентного командування більше, ніж від дій противника. Тому потрібні розсудливі дії, потрібно посилення. Ми не жертви, у нас є сили і засоби, є воля, і є прагнення перемогти”, – резюмував журналіст.

Джерело.