facebook

Через зупинку роботи найбільшого в Європі підприємства з солевидобутку” Артемсіль ” в Україні почався дефіцит даного продукту. Підприємство розташоване в місті Соледар Донецької області, де зараз йдуть важкі бої.

Понад 90% потреб українського населення в солі забезпечувало підприємство “Артемсіль”, яке на сьогоднішній день тимчасово припинило роботу через обстріли росіян в Донецькій області. Через це виник дефіцит солі, чим скористалися спекулянти.

У понеділок, 23 травня, в Україні заговорили про можливий дефіцит солі через зупинку найбільшого підприємства з солевидобутку “Артемсіль”.

Уряд, правда, спростував тут же проблему з сіллю. Так, перший віце-президент Торгово-промислової палати України Михайло Непран заявив, що на складах є достатні запаси солі, крім того планується активізувати виробництво солі в Дрогобичі та Солотвино.

“Сіль можна купити. Вона трохи дорожче і сама різна. Якщо вам потрібно посолити борщ, ви зайдете в магазин, і там не буде “Артемсолі”, ви знайдете іншу сіль. Тому хвилюватися причин немає”, – заявив він.

Ось тільки українці його словам не повірили і вже наступного дня в паніці почали скуповувати сіль в магазинах, а її продавці різко підвищили ціни.

Наприклад, якщо раніше упаковку звичайної солі можна було купити менше ніж за 10 гривень, то зараз її пропонують за 95. Ось скільки зараз коштує кілограм солі в Мостиська Львівської області:

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Львів | Львов | Lviv (@lviv.ua1256)

У Дніпрі, наприклад, 24 травня сіль зникла з полиць всіх великих супермаркетів і ринків. Люди так часто запитують про неї, що підприємцям довелося писати оголошення на дверях, щоб не відповідати кожному “солі немає”. Така ж ситуація спостерігається майже у всіх куточках країни.

У столичних магазинах сіль на полицях ще є, але ціни вже десь в космосі. Так, за словами очевидців, залишилася тільки Імпортна сіль з ціною від 53 грн до 190 грн. Полиці, де стояла дешевша сіль, пустують.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Мелітополь депресивний (@depression_mlt)

 

Джерело.