facebook

Києво-Святошинська окружна прокуратура оголосила про підозру 30-річному Василю Литвиненку — старшому лейтенанту, командиру роти 64-ої окремої мотострілецької бригади Сухопутних військ збройних сил РФ.

Як повідомляє Офіс генерального прокурора та генпрокурорка Ірина Венедіктова, чоловіку інкримінують жорстоке поводження з цивільним населенням та інші порушеннях законів та звичаїв війни.

Слідство встановило, що Литвиненко особисто віддавав злочинні накази російським військовим, які окупували село Липівка Бучанського району Київської області. Зокрема військові РФ поранили беззбройного цивільного чоловіка похилого віку, згодом з танку розстріляли його будинок, у якому чоловік і згорів.

Як зазначають у прокуратурі, через військову агресію РФ проти України у селі Липівка повністю зруйновано 18 житлових будинків мирних мешканців. “Підозрюваного буде оголошено у розшук з метою його затримання та притягнення до кримінальної відповідальності”, — додають там.

У квітні Володимир Путін присвоїв 64-й бригаді, яка окупувала Бучу на Київщині в березні й причетна до воєнних злочинів, почесне звання “гвардійської”. Саме в її складі служить Литвиненко.

 

Джерело.