facebook

У Великобританії переконані в необхідності реального покарання президента РФ Володимира Путіна та інших російських лідерів через військові злочини в Україні.

Ні для кого не секрет, що російські збройні сили проводили позасудові страти мирних жителів в Україні, здійснюючи явні військові злочини в Бородянці, Бучі та інших містах України. Крім того, відомо безліч фактів зґвалтувань жінок і викрадень дітей. І це все не можна залишити без покарання.

Так, днями міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна пропонує створити спеціальний міжнародний трибунал для розслідування військових злочинів російських окупантів. Цю ідею цілком і повністю підтримала Великобританія.

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз трас заявила, що у Великій Британії підтримують необхідність реального покарання президента РФ Володимира Путіна та інших російських лідерів через військові злочини в Україні. Про це вона сказала в інтерв’ю для Times Radio, пише Апостроф.

“Ми чітко усвідомлюємо, що Путін і всі ті, хто стоїть за жахливими військовими злочинами, які відбуваються в Україні, повинні бути притягнуті до відповідальності. Зараз ми дуже тісно співпрацюємо з Міжнародним кримінальним судом”, – сказала трас.
Вона додала, що Британія направила в Україну експертів, щоб допомогти зібрати докази злочинів і свідчення очевидців.

“Я розмовляла з українським урядом про ідею трибуналу. Ми відкриті до ідеї трибуналу. Ми зараз її розглядаємо. Але ми хочемо найбільш ефективного способу переслідування тих людей, які вчинили ці жахливі військові злочини, включаючи зґвалтування, сексуальне насильство, невибіркове напад на цивільних осіб, Якщо трибунал допоможе це зробити, то Британія, безперечно, розглядає можливість його підтримки”, – запевнила Трас.

Джерело.