facebook

Українські військові показали, як відпрацьовують навички наступальних дій на американських БТР М113, які в якості допомоги передав Пентагон для ЗСУ.

Більше 80 днів Росія продовжує військове вторгнення в Україну, розпочате 24 лютого за наказом Володимира Путіна. При цьому США потужно підтримує Україну в цьому протистоянні. Так, тільки минулого тижня губернатор штату Західна Вірджинія Джим Джастіс повідомляв, що Національна гвардія штату направить в Україну бронетранспортери M113 і ось вже вони використовуються ЗСУ.

Стало відомо, що українські воїни вже успішно освоюють бронетранспортери M113, надані нашій країні Сполученими Штатами Америки для захисту від російської агресії. Про це повідомляють сухопутні війська ЗСУ в Telegram.

В цілому Україна отримала від США близько 200 таких БТРів в рамках військової допомоги. У мережі з’явилося відео, як бійці ЗСУ використовують таку техніку.

“Наші ЗСУ розсікають на американських бронетранспортерах M113. Бійці вже випробували їх і готові “мочити ” русню”, – сказано в публікації.

ДОВІДКА. M113-Американський гусеничний бронетранспортер 1960-х років. У початковій комплектації озброєння M113 складається з одного 12,7-мм кулемета. БТР може перевозити десантне відділення чисельністю до 11 осіб і служити основою для декількох десятків спеціалізованих машин.

Як зазначив командувач Сухопутними військами ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, всі підрозділи ЗСУ зараз відпрацьовують тактику ведення бою в містах і селах, зачистку житлових приміщень і наступ піхоти під прикриттям бронетехніки.

Відзначимо, що зараз Збройні Сили України перейшли в контрнаступ на Ізюмському напрямку – він є найгарячішою точкою в Харківській області.

Джерело.