facebook

Ситуація в спортзалі, де знаходяться поранені захисники України, просто жахлива

Представник поліції Донецької області, який знаходиться на “Азовсталі”, розповів, в яких умовах перебувають українські захисники.

За його словами, обстановка дуже тисне на психіку: у спортзалі, де лежать поранені хлопці, панує жахливий запах, немає можливості надати постраждалим якісну медичну допомогу, у багатьох українських бійців немає рук або ніг.

“Грубо кажучи – величезний спортзал, кілька десятків ліжок двоярусних, інші – на підлозі. Один до одного лежать бійці без кінцівок – у кого руки, у кого ноги, у кого просто поранення. Повна антисанітарія: мухи, запах”, – зав’яив поліцейський, якого цитує ТСН.

Він нагадав, що під час попередніх бомбардувань була зруйнована операційна. Тепер операційний стіл розташований там, де лежать поранені. Медикаменти закінчилися і дуже багато хто вмирає через те, що їм неможливо надати медичну допомогу.

Не залишилося практично і води, і їжі. Правоохоронець разом з іншими захисниками збирають технічну воду і паливо по заводу і приносять їх в госпіталь.

Раніше захисник України з полку “Азов” Давид Хімік у своєму зверненні закликав громадян продовжувати інформаційну роботу. За його словами, українські бійці сповнені хоробрості і тримають оборону, але мріють побачити рідних, створити власні сім’ї і нормально поїсти.

11 травня віце-прем’єр Ірина Верещук повідомила, що українська сторона пропонує росіянам обміняти тяжкопоранених українських військових, що залишаються на “Азовсталі”, на полонених військових РФ.

Верещук також пояснила, що військовим шляхом деблокувати “Азовсталь” неможливо.

Джерело.